ارتباط با ما 02155406037

مهمترین ویژگی های فنی پیستون موتور لیفتراک

زمان مطالعه: 3 دقیقه پیستون موتور لیفتراک چیست؟ پیستون یکی از اجزای کلیدی موتور احتراق داخلی لیفتراک بنزینی یا دیزلی است که در داخل سیلندر حرکت رفت و برگشتی انجام می‌دهد. این قطعه استوانه‌ای شکل، انرژی حاصل از احتراق سوخت را به حرکت مکانیکی تبدیل کرده و به میل‌لنگ منتقل می‌کند. این انتقال انرژی، در نهایت یک گشتاور ایجاد ...

مهمترین ویژگی های فنی پیستون موتور لیفتراک
3 دقیقه
0 دیدگاه
مدیریت سایت
زمان مطالعه: 3 دقیقه

پیستون موتور لیفتراک چیست؟

پیستون یکی از اجزای کلیدی موتور احتراق داخلی لیفتراک بنزینی یا دیزلی است که در داخل سیلندر حرکت رفت و برگشتی انجام می‌دهد. این قطعه استوانه‌ای شکل، انرژی حاصل از احتراق سوخت را به حرکت مکانیکی تبدیل کرده و به میل‌لنگ منتقل می‌کند. این انتقال انرژی، در نهایت یک گشتاور ایجاد می‌کند که باعث حرکت لیفتراک می‌شود. پیستون‌ها معمولا از آلیاژهای سبک و مقاوم مانند آلومینیوم ساخته می‌شوند تا علاوه بر تحمل دما و فشار بالا، وزن کمی داشته باشند و عملکرد بهینه‌ای را ارائه دهند. برای مشاهده و خرید قطعات موتوری لیفتراک کلیک کنید.
اجزای سازنده پیستون لیفتراک

معمولا پیستون‌های استفاده شده در لیفتراک‌های مختلف دارای اجزای یکسانی هستند؛ اما قدری ظاهر آنها با یکدیگر متفاوت است. مهمترین اجزای سازنده این محصولات عبارتند از:

تاج

قسمت بالایی پیستون به نام تاج شناخته می‌شود که حالتی متغیر دارد و با مخلوط سوخت و هوا درگیر می‌شود. طراحی دقیق تاج باعث افزایش کیفیت اختلاط سوخت و هوا شده و در نهایت قدرت بهتری را در موتور تولید می‌کند.

دامنه

قسمت پایینی پیستون به نام دامنه شناخته شده که سه حالت بدون برش، دارای برش سطحی و با برش کامل دارد. این قسمت با میل‌لنگ و شاتون در ارتباط بوده و در مقایسه با تاج، قطر کمتری دارد. معمولا دامنه دارای سوراخ‌هایی است که برای نفوذ روغن به داخل پیستون مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شیار رینگ

شیار رینگ، قسمت بالایی دامنه است و انواع رینگ‌ها بر روی آن قرار می‌گیرند.

سوراخ گژن پین

گژن پین یا انگشتی در این سوراخ قرار می‌گیرد و محلی برای ارتباط پیستون و شاتون را فراهم می‌کند.

نحوه عملکرد پیستون در موتور لیفتراک

عملکرد پیستون در موتور لیفتراک بر اساس چرخه چهار زمانه یا دو زمانه است که شامل مراحل زیر می‌شوند:

مرحله مکش: در این مرحله، پیستون به سمت پایین حرکت کرده و موجب ورود هوا و سوخت به داخل سیلندر از طریق سوپاپ ورودی می‌شود.
مرحله تراکم: با حرکت پیستون به سمت بالا، مخلوط سوخت و هوا متراکم شده و آماده احتراق می‌شود.
احتراق و قدرت: شمع جرقه می‌زند و موجب انفجار مخلوط سوخت و هوا می‌شود. این انفجار، پیستون را با نیروی زیاد به سمت پایین فشار می‌دهد تا قدرت تولید شود.
تخلیه: پیستون مجددا به سمت بالا حرکت کرده و گازهای حاصل از احتراق را از طریق سوپاپ خروجی خارج می‌کند.

مهمترین مشخصات فنی پیستون موتور لیفتراک

برای اینکه پیستون موتور لیفتراک بتواند در شرایط خاص کاری، عملکرد بهینه‌ای داشته باشد، باید ویژگی‌های فنی خاصی را ارائه دهد. برخی از مهمترین این مشخصات به شرح زیر است:

جنس و متریال سازنده

پیستون‌های موتور لیفتراک معمولا از آلیاژ آلومینیوم ساخته می‌شوند که سبک و مقاوم در برابر حرارت و فشار بالا هستند. در برخی از مدل‌های خاص، برای افزایش دوام از روکش‌های سرامیکی یا ترکیباتی مانند فولاد تقویت شده استفاده می‌شود.

ساختار و طراحی

پیستون‌ها دارای شیارهایی برای نصب رینگ‌های پیستون هستند که وظیفه آب بندی و جلوگیری از نشتی روغن یا گازهای احتراق را بر عهده دارند. برخی مدل‌های این محصولات، دارای سوراخ‌های خنک‌کننده‌ای هستند که دمای پیستون را تا حد زیادی کاهش می‌دهند.

نوع رینگ‌های پیستون

یکی از بخش‌های مهم در پیستون موتور لیفتراک، نوع رینگ‌های آن است. باید بدانید که به طور کلی سه نوع رینگ برای این محصولات وجود دارد:

رینگ فشار که برای جلوگیری از نشتی گازهای احتراق به داخل محفظه میل لنگ به کار می‌رود.
رینگ روغنی که برای کنترل ورود و خروج روغن در سطح سیلندر استفاده می‌شود.
رینگ کمکی که برای افزایش آب بندی و کاهش سایش پیستون مورد استفاده قرار می‌گیرد.
قطر و ابعاد پیستون

یکی دیگر از مشخصات فنی مهم در پیستون موتور لیفتراک، قطر و ابعاد آن است. اندازه پیستون باید متناسب با سلیندر موتور باشد. معمولا در موتورهای دیزلی، سیلندر بسیار بزرگتر است؛ به همین دلیل، پیستون مخصوص این موتورها، ابعاد بزرگتری دارند. در صورتی که اندازه سیلندر و پیستون تطابق نداشته باشند، عملکرد موتور دچار مشکل می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *